Naast het spreekuur van de huisarts wordt er ook spreekuur gedaan door de andere praktijkmedewerkers. Hieronder ziet u welke spreekuren de verschillende praktijkmedewerkers aanbieden.
Doktersassistente
De doktersassistentes zijn vaak het eerste aanspreekpunt voor patiënten. Zij plannen afspraken in voor het spreekuur en huisvisites. Daarnaast beantwoorden zij korte medische vragen. Om het spreekuur zo goed mogelijk te kunnen plannen vragen ze naar de reden van uw komst.
De doktersassistentes doen zelf ook dagelijks spreekuren, hierbij kunt u denken aan:
· Het meten van de bloeddruk
· Urine onderzoek
· Oren uitspuiten
· Het geven van injecties
· Aanstippen wratten met stikstof
· Verbinden van wonden
· Hechtingen verwijderen
· Uitstrijkjes
Praktijkondersteuner GGZ (POH-GGZ)
De Praktijkondersteuner GGZ (POH-GGZ) werkt samen met de huisarts aan geestelijke gezondheidsklachten van patiënten. De aandachtsgebieden van de POH-GGZ zijn erg breed. Het kan gaan om burn-outklachten, verliesverwerking, begeleiding van en terugvalpreventie bij chronische klachten, psycho-educatie , angst of somberheidsklachten. Maar ook ondersteuning bij afbouw van medicijn afhankelijkheid, verslavingsproblemen, opvoedingsproblemen of problemen in de relationele sfeer. Indien nodig wordt een patiënt na screeningsdiagnostiek doorverwezen naar de basis GGZ dan wel specialistische GGZ.
Praktijkverpleegkundige Somatiek
De praktijkverpleegkundige Somatiek ondersteunt de huisarts bij de zorg aan patiënten met chronische ziekten zoals diabetes, astma, copd, hoge bloeddruk en hart- en vaatziekten. Daarnaast geeft de praktijkverpleegkundige voorlichting over uw aandoening en kunt u bij haar terecht met vragen over leefstijl, bewegen en een gezond gewicht. Ook als u overweegt te stoppen met roken kunt u bij haar terecht voor ondersteuning hierbij.
In huisartsenpraktijk Stad en Lande is Inge Conradie opgeleid tot praktijkverpleegkundige. Zij houdt zich veel bezig met Diabetes Mellitus en ouderenzorg/ dementie.